10 bardzo smacznych kanapek z serem
Dla wszystkich, kto nie myśli mieć ulubione kanapki bez sera, proponujemy urozmaicać je za pomocą niezwykłych ingredientów.
Z gruszą, maliną i bekonem

Podsmażamy ulubione toasty do chrupiącej skórki i między nimi zawieramy warstwami bekon, ser, pokrojoną gruszę i kilka jagód maliny, potem zapiekamy wszystko w piecyku w ciągu kilka minut.
Z borówką i bazylią

Jagody borówki należy ugnieść i zmieszać z cukrem, przegotowywać na średnim ogniu blisko 5 minut, zbędny płyn zlewać. Na baton wykładamy warstwę przygotowanych jagód, dalej kawałki sera i listki bazylii. Z góry dodajemy jeszcze jedną warstwę sera, nakrywamy drugim kawałeczkiem chleba i odprawiamy do piecyka na 10-15 minut.
Z awokado i zielonym pieprzem chili

Kroimy awokado cienkimi warstwami, zielony pieprz chili rozkroimy wzdłuż, dodajemy miękki ser i całe to zawieramy między chrupiącymi toastami.
Z żurawinowym dżemem

Obsmażamy biały chleb z masłem, z lekka podsmażamy ser brie. Jeden kawałeczek chleba obsmarowujemy żurawinowym dżemem, na drugiej wykładamy ser – i łączymy do gotowej kanapki.
Z maliną i gorzką czekoladą

Roztapiamy kawałeczki czekolady. Z lekka podsmażamy ser i wykładamy na toasty, z góry warstwa świeżych jagód i polewamy wszystko czekoladą.
Z pomidorami i natką

Na każdy kawałeczek chleba należy natrzeć twardy ser. Pomidory rozkroimy wpół i wyłożymy z jednej strony. Na drugi kawałeczek należy nasmarować ser, z rozdrobnioną natką. Połączyć połówki kanapki i posmażyć z obu stron.
Z kurą w panierowaniu

Apetyczna kura doskonale jednoczy się z mozzarellą, sosem i natką. Wszystko zapiekamy w piecyku w ciągu 15 minut.
Z indyczką

Filet indyczki kroimy cienkimi warstwami, obsmarowujemy sosem pesto i obsmażamy w oleju kilka minut do gotowości. Dalej wykładamy gotowe kawałeczki indyczki na podsmażony chleb, z góry – pokrojone pomidory i ser.
Z pieczonym ziemniakiem, bekonem i natką

Kawałeczki chleba układamy do zbitych z solą jajek i obsmażamy na maśle w patelni. Pieczony ziemniak kroimy cienkimi warstwami, dodajemy bekon, cebulę i dużo dużo sera.
Ze smażonymi pomidorami i sosem pesto

Na patelni obsmażamy kawałeczki chleba, potem z lekka podsmażamy pomidory. Na gotową podstawę wykładamy ser, dodajemy sos pesto, pomidory i trochę bazylii.