10 bardzo smacznych kanapek z serem

Wszyscy uwielbiamy kanapki za ich prostotę w przygotowaniu. Jemy je z kawą na śniadanie, bierzemy na piknik latem i nie zapominamy zabrać ze sobą kiedy idziemy do pracy.

Dla wszystkich, kto nie myśli mieć ulubione kanapki bez sera, proponujemy urozmaicać je za pomocą niezwykłych ingredientów.

Z gruszą, maliną i bekonem

z gruszą

Podsmażamy ulubione toasty do chrupiącej skórki i między nimi zawieramy warstwami bekon, ser, pokrojoną gruszę i kilka jagód maliny, potem zapiekamy wszystko w piecyku w ciągu kilka minut.

Z borówką i bazylią

z borówką

Jagody borówki należy ugnieść i zmieszać z cukrem, przegotowywać na średnim ogniu blisko 5 minut, zbędny płyn zlewać. Na baton wykładamy warstwę przygotowanych jagód, dalej kawałki sera i listki bazylii. Z góry dodajemy jeszcze jedną warstwę sera, nakrywamy drugim kawałeczkiem chleba i odprawiamy do piecyka na 10-15 minut.

Z awokado i zielonym pieprzem chili

z awokado

Kroimy awokado cienkimi warstwami, zielony pieprz chili rozkroimy wzdłuż, dodajemy miękki ser i całe to zawieramy między chrupiącymi toastami.

Z żurawinowym dżemem

z dżemem

Obsmażamy biały chleb z masłem, z lekka podsmażamy ser brie. Jeden kawałeczek chleba obsmarowujemy żurawinowym dżemem, na drugiej wykładamy ser – i łączymy do gotowej kanapki.

Z maliną i gorzką czekoladą

z maliną

Roztapiamy kawałeczki czekolady. Z lekka podsmażamy ser i wykładamy na toasty, z góry warstwa świeżych jagód i polewamy wszystko czekoladą.

Z pomidorami i natką

z pomidorami

Na każdy kawałeczek chleba należy natrzeć twardy ser. Pomidory rozkroimy wpół i wyłożymy z jednej strony. Na drugi kawałeczek należy nasmarować ser, z rozdrobnioną natką. Połączyć połówki kanapki i posmażyć z obu stron.

Z kurą w panierowaniu

z kurą

Apetyczna kura doskonale jednoczy się z mozzarellą, sosem i natką. Wszystko zapiekamy w piecyku w ciągu 15 minut.

Z indyczką

z indyczką

Filet indyczki kroimy cienkimi warstwami, obsmarowujemy sosem pesto i obsmażamy w oleju kilka minut do gotowości. Dalej wykładamy gotowe kawałeczki indyczki na podsmażony chleb, z góry – pokrojone pomidory i ser.

Z pieczonym ziemniakiem, bekonem i natką

z pieczonym ziemniakiem

Kawałeczki chleba układamy do zbitych z solą jajek i obsmażamy na maśle w patelni. Pieczony ziemniak kroimy cienkimi warstwami, dodajemy bekon, cebulę i dużo dużo sera.

Ze smażonymi pomidorami i sosem pesto

ze smażonymi pomidorami

Na patelni obsmażamy kawałeczki chleba, potem z lekka podsmażamy pomidory. Na gotową podstawę wykładamy ser, dodajemy sos pesto, pomidory i trochę bazylii.

 
 
 
Błąd w tekście? Zaznacz go i kliknij: Ctrl + Enter Systema Orphus© Orphus
Oferty pracy | Kontakty