10 pomysłów na lody
Arbuz + pomidor + pieprz

To jest dziwne, intryguje i prowokuje na eksperymenty: w blenderze należy zmieszać arbuz i pomidory. Sok wycedzić i zalać do form. W każdą formę można dodać kawałeczek ostrego zielonego pieprzu.
Kiwi + sok + miód

Rozdrobnijcie w blenderze kiwi, zmieszajcie z dowolnym ulubionym sokiem. Osłódźcie miodem i rozlejcie do form.
Czekoladowy herbatnik + mleko

Owocową symfonię można rozcieńczyć, jeśli zmrozić mleko z herbatnikami.
Seler + bazylia

Niesłodki, lecz odświeżający lód można przygotować z selera. Natrzyjcie go na tarce i wyciśnijcie sok. Zmieszajcie w blenderze z bazylią.
Kokosowe mleko + borówka

Rosną one w różnej szerokości, lecz doskonale pracują się razem: borówka z kokosowym mlekiem. Z borówką wszystko jest zrozumiale, lecz kokosowe mleko łatwo przygotować samodzielnie. Oczyśćcie orzech od skorupki, brunatną skórkę zdejmować nie warto. Natrzyjcie miąższ na tarce lub rozdrobnijcie w blenderze, zalejcie ciepłą wodą. 1-2 szklanki wystarczą. Przy czym im mniej jest wody, tym bardziej smacznym wyjdzie mleko. Teraz jego można zamrażać z borówką.
Awokado + cytryna + kokosowe mleko

Jeszcze jedna awantura: z dwóch lim należy wyżąć sok, w blenderze zmieszać z awokado, szklanką kokosowego mleka i liśćmi estragonu. Za pragnieniem można pocukrować.
Mango + truskawka

Tu wszystko jest proste: mango przekręcić w blenderze, dodać wody i zalać do form z kawałeczkami truskawki. Można po prostu wziąć sok mango i nie sprawiać się kłopotem z blenderem.
Jogurt + malina

W blenderze mieszamy jogurt z maliną i zalewamy do form.
Herbata + śmietanka

Sparzcie herbatę z cukrem i mlekiem skondensowanym według smaku. Zalejcie do form nie do końca i postawcie na dwie godziny do zamrażalnika. Dolejcie z góry jeszcze śmietanki i trzymacie w zamrażalniku do gotowości.
Ananas + borówka + banan + truskawka + jogurt

To jest zrobione na zasadzie "czym więcej, tym lepiej". Zmieszajcie w blenderze ananasowy sok, borówkę, banana, truskawkę i jogurt. Nie zapomnijcie zostawić kawałeczki borówki i truskawki, które będziemy zalewały mieszanką w formach.