17 dowodów na to, że kelner – to najcięższy zawód na świecie
Jak często, siedząc w dusznym biurze, dostosowując cyfry w comiesięcznym raporcie i przeklinając wykształcenie wyższe, obiecałaś sobie, że wszystko porzucisz i pójdziesz pracować jako kelnerka, gdzie można tylko się uśmiechać i zbierać hojne napiwki?
Spokojnie, teraz pokażemy 17 dowodów na to, że kelnerzy mają najcięższą pracę w świecie, po czym poprosisz przełożonych, żeby dali jeszcze trochę zadań do domu!
1. I tak od rana do nocy, uważając, aby nic nie potłuc!
2. Nosić po 10 litrów i przy tym udawać, że to drobnostka!
3. Codziennie żałować, że natura nie dała ci jeszcze dwie pary rąk...
4. Być kelnerem – to kochać swoją pracę do zawrotów głowy...
5. i przy tym nie stracić równowagi!
6. Udowadniać, że goście "przeżyją" po twoim wyjściu na salę!
7. W ciągu dnia przenosić więcej tony produktów!
8. Umieć robić tak w pierwszym roku pracy...
9. I tak już na drugim!
10. Każdy miesiąc ustawiać nowe rekordy!
11. Wnieść do sali jedzenie od razu na 20 osób!
12. Być w stanie wykorzystać wszystkie swoje atuty...
13. Cały dzień widzieć przysmaki i nigdy ich nie próbować!
14. Zdecydowanie zwiększać swój "limit"!
15. Umywać stosy naczyń...
16. Uśmiechać się, nawet wtedy, gdy walisz z się nóg...
17. I zawsze pamiętać – kto i co zamówił!