23 sztuczki na kuchni, o których nie wie nawet twoja mama
Nasza redakcja publikuje wskazówki, które na tyle pomogą ci na kuchni, że pobyt na niej stanie się jedną ogromną przyjemnością.
Potrząśnijcie minutę surowe jajko, a potem ugotujcie go. Wyjdzie prawdziwe złote jajko!

Gorący ostry nóż doskonale sprawi się z przygotowaniem kanapek z lodów.

Odcinajcie potrzebny kawałek sera razem z opakowaniem. Jego można używać, żeby zamknąć pozostały ser.

Nie wyrzucajcie żółknące zioła. Lepiej zmieszajcie je z oliwą z oliwek i zalejcie do formy dla lodu.

Doskonały dodatek do makaronów i sałatek!
Jeśli pod ręką nie okazało się wałka do ciasta, wykorzystajcie butelkę spod wina.

Jeśli chcecie przywrócić zimnej pizzy pierwotny aromat i smak, podgrzejcie ją na patelni, a nie w kuchence mikrofalowej.

Doskonały posiłek w pośpiechu – serowy chleb. Dodajcie zioła i postawcie chleb do kuchenki mikrofalowej, czy piekarnika.

Aby szybko pokroić pomidory cherry, umieśćcie je między dwoma płaskimi talerzami i przeprowadźcie ostrym nożem.

Resztki Nutelli zalejcie gorącym mlekiem. Wyjdzie nasycona gorąca czekolada!

Zamienić brakujący majonez można śmietaną, jeśli wymieszać ją z żółtkiem gotowanego jajka na twardo i łyżką musztardy.

Aby seler i brokuły przechowywały się dłużej, obowiązkowo zawińcie je do folii aluminiowej.

Ziemniaki nie będą puszczać kiełków, jeśli zachowywać je razem z jabłkami.

Jabłka zawierają etylen, który przeszkadza pojawieniu się kiełków.
Żeby dostosować rozmiary przyszłego placka, wykorzystajcie folię aluminiową.

Domowa bita śmietanka, którą możecie ubrać dowolne ciasto:

Bierzemy 1 szklankę tłustej śmietanki z lodówki, dodajemy łyżkę cukru i szczyptę soli. Porządnie wymieszamy. Gotowe!
A oto w jaki sposób można zrobić piękne koszyki dla owoców czy deseru

Aby wziąć najdojrzalsze awokado, zdejmijcie kawałeczek łodygi.

Aby on nie poczerniał, pokropcie go octem jabłkowym, czy zachowujcie razem z plasterkiem cebuli.


Sytne męskie śniadanie: dodajcie do form dla zapiekania kawałeczki bekonu i jajka, a potem smażcie.


Świeże jagody nie będą pleśnieć, jeśli umaczać je w słabym roztworze octu.

Zamroźcie wino w formach dla lodu, żeby wykorzystać go w późniejszych kulinarnych eksperymentach.

Ananasy należy zachowywać "kosmyczkiem" na dół, wtedy one szybciej zostaną dojrzałymi i słodkimi.

Przed gotowaniem przebijcie skorupkę jajka pinezką, żeby potem można było łatwo go oczyścić.
