25 przypadków, kiedy restauracje zszokowały gości sposobem podawania potraw

Kiedyś wybieraliśmy się do restauracji po to, by zjeść ulubioną potrawę w towarzystwie przyjaciół, pogadać sobie oraz potańczyć w miłym towarzystwie. Dziś natomiast większość z nas wybiera się do lokali gastronomicznych po to, by się dowiedzieć, co się dzieje w świecie sztuki kulinarnej, który jest czasami szokujący i przerażający.

Współcześni szefowie kuchni stawiają na kreatywne podawanie potraw, a nie na ich walory smakowe. Dziś w restauracjach podaje się potrawy w naczyniach w kształcie muszli klozetowej, bucie lub na łopacie. Jak sądzisz, tego typu podanie zachęci czy raczej zniechęci do jedzenia?

1. Ciekawe, ile kosztują takie frytki?

frytkb

2. Pianka serowa, którą kelner serwuje na rękę. Trzeba ją sobie zlizać.

jajo

3. Włoskie piwo.

makaron

4. Wygląda niezbyt apetycznie.

puszka

5. To już chyba podchodzi pod znęcanie się.

danie

6. Nie chcę próbować tego rarytasu.

donniczek

7. Co to?

co to

8. Klient – nasz Pan!

ręka

9. Wygląda niezbyt higienicznie.

dziwne jedzenie

10. Ohyda!

danie dziwne

11. Pizza na wieszaku. Macie ochotę na kawałek?

pizza

12. Danie podane na czymś, co przypomina kość.

kreatywa

13. Pizza na desce do snowboardu.

dlaczego tak

14. Czekoladowy deser podany na zgniecionej puszce.

lody

15. Może nie mieli czystych talerzy.

rondel

16. Świat chyba zwariował!

serio

17. Być może drink w puszce smakuje lepiej?

koktajl

18. I jak to można jeść!

co to jest

19. Pułapka na żarłoka.

głupie danie

20. Ciekawe, kto wpadł na ten "genialny" pomysł?

brzydko

21. Układanka z jedzenia.

stop

22. Jak zmniejszyć apetyt? Spójrz na to zdjęcie.

nieapetycznie

23. Kanapki biurowe.

notatki

24. Co się tu wydarzyło?

kanapka

25. Jeść czy nie jeść?

ryby
 
 
 
Błąd w tekście? Zaznacz go i kliknij: Ctrl + Enter Systema Orphus© Orphus
Oferty pracy | Kontakty