25 przypadków, kiedy restauracje zszokowały gości sposobem podawania potraw
Kiedyś wybieraliśmy się do restauracji po to, by zjeść ulubioną potrawę w towarzystwie przyjaciół, pogadać sobie oraz potańczyć w miłym towarzystwie. Dziś natomiast większość z nas wybiera się do lokali gastronomicznych po to, by się dowiedzieć, co się dzieje w świecie sztuki kulinarnej, który jest czasami szokujący i przerażający.
Współcześni szefowie kuchni stawiają na kreatywne podawanie potraw, a nie na ich walory smakowe. Dziś w restauracjach podaje się potrawy w naczyniach w kształcie muszli klozetowej, bucie lub na łopacie. Jak sądzisz, tego typu podanie zachęci czy raczej zniechęci do jedzenia?
1. Ciekawe, ile kosztują takie frytki?
2. Pianka serowa, którą kelner serwuje na rękę. Trzeba ją sobie zlizać.
3. Włoskie piwo.
4. Wygląda niezbyt apetycznie.
5. To już chyba podchodzi pod znęcanie się.
6. Nie chcę próbować tego rarytasu.
7. Co to?
8. Klient – nasz Pan!
9. Wygląda niezbyt higienicznie.
10. Ohyda!
11. Pizza na wieszaku. Macie ochotę na kawałek?
12. Danie podane na czymś, co przypomina kość.
13. Pizza na desce do snowboardu.
14. Czekoladowy deser podany na zgniecionej puszce.
15. Może nie mieli czystych talerzy.
16. Świat chyba zwariował!
17. Być może drink w puszce smakuje lepiej?
18. I jak to można jeść!
19. Pułapka na żarłoka.
20. Ciekawe, kto wpadł na ten "genialny" pomysł?
21. Układanka z jedzenia.
22. Jak zmniejszyć apetyt? Spójrz na to zdjęcie.
23. Kanapki biurowe.
24. Co się tu wydarzyło?
25. Jeść czy nie jeść?