25 przypadków, kiedy szefowie kuchni chcieli być oryginalni, ale zdecydowanie przesadzili

Klienci, którzy przychodzą do restauracji lub kawiarni zamawiają potrawy z menu, spodziewając się na to, że zobaczą na swoim talerzu prawdziwe arcydzieło sztuki kulinarnej.

Czekają z niecierpliwością na kelnera, który przyniesie zamówione przez nich danie. Jednak oczekiwania nie zawsze zostają spełnione. Czasami potrawy, które widzimy na swoim talerzu, przerażają i rozśmieszają.

Marzysz o własnej małej, przytulnej restauracji? Restauracyjny biznes to bardzo ciekawe zajęcie, niestety nie każdemu udaje się osiągnąć sukces. Sukces restauracji zależy od wielu czynników. Czasami szefowie kuchni, którzy chcą sprawić jak najlepsze wrażenie na klientach i popisać się oryginalnością, przesadzają, jeśli chodzi o serwowanie jedzenia. Zaraz się w tym przekonasz!

1. Cienka jest granica pomiędzy kreatywnością a szansą na kompletny fail.

mysz

2. Mięsna księżniczka.

lalka

3. Ciasto czekoladowe serwowane jak roślina doniczkowa.

kwiatka

4. Chleb i beza? Beznadziejny pomysł!

chleb

5. W londyńskim barze drinki podaje się w lewitującym kielichu.

szklanka

6. Deser podany na obrazku talerza na iPadzie

ialerz

7. Kiedy zobaczyłem tę skrzynkę narzędziową na swoim stole, byłem przerażony. Jednak zawartość mile mnie zaskoczyła.

dlaczego

8. Sałatka w puszce.

puszka

9. Figurka żyrafy wspaniale się nadaje do podawania krążków cebulowych.

żyrafa

10. Opalający się kurczak pod parasolką.

kura

11. Deser podawany na japonkach.

lody

12. Ravioli na sznurku.

danie

13. Koktajl z parasolki.

parasol

14. Fasolka po bretońsku z jajecznicą podawana na łopacie.

łopata

15. Ma się wrażenie, że to jakiś więzienny posiłek.

jedzenie

16. Wstrzyknij sobie.

sałatka

17. Pomysłowość szefów kuchni nie zna granic!

drzewo

18. Potrawa podana na kafelku. Czemu nie?

rysunek

19. Zupa cebulowa w cebuli.

cebula

20. Kawior z drewnianej ręki

ręka

21. Niezłe rozwiązanie i oszczędzanie: koszyczek na chleb w mgnieniu oka ulega transformacji.

lego

22. Wyciśnij sok sobie sam!

cytryna

23. Kompletny fail.

chleb masło

24. Szanuj chleb! Chleb podawany na krzesełku.

krzesło

25. Aktualne trendy w branży gastronomicznej zmuszają klientów do szukania zamówionych potraw.

drzewko
 
 
 
Błąd w tekście? Zaznacz go i kliknij: Ctrl + Enter Systema Orphus© Orphus
Oferty pracy | Kontakty