26 koszmarnych pomysłów na podawanie potraw w restauracjach
Biorąc pod uwagę ten fakt, że dziś istnieje duża liczba różnorodnych lokali gastronomicznych, szefowie kuchni, których głównych zadaniem jest przyrządzanie potraw, które pomogą przyciągnąć jak najwięcej klientów, starają się popisać nie tylko niesamowitym smakiem swoich potraw, ale także nietypowym podaniem i wyglądem zewnętrznym.
Restauratorzy doskonale wiedzą, że dziś klient restauracji ma coraz bardziej wygórowane wymagania, dotyczące nie tylko smaku, ale również wyglądu zewnętrznego jedzenia, więc oczekują od swoich kucharzy, że podczas podawania dań wykorzystają nie tylko doświadczenie znanych szefów kuchni, ale także własną kreatywność. W niniejszej galerii koszmarne pomysły na podawanie jedzenia w lokalach gastronomicznych.
1. Marchewkowe latte podawane w marchewce.
2. Aby pieczywo zawsze było ciepłe.
3. Serwowanie jedzenia na podgrzanych talerzach.
4. Latająca beza.
5. Ohyda!
6. To miało być danie kuchni molekularnej?
7. Drugie życie butelek po winie.
8. Precel do wódeczki.
9. Buty zamiast talerzy.
10. Czyż to nie jest ohydne?!
11. Sałatka w cedzaku. A co z sosem?
12. Makabra! Rzeź brokułów.
13. Podanie frytek w kieliszku sprawiło, że już nie są chrupiące.
14. Co za dziwny pomysł!
15. Kiedy w restauracji brakuje naczyń.
16. Miłośnik sztuki antycznej na widok tego dania na pewno dostanie zawału.
17. Dozowane porcje sosu.
18. I jak coś takiego może kosztować 20 dolarów?
19. Prezent od ptaszka – serek i dżem.
20. Pieczywo w kształcie kości?
21. Coś w stylu Lady Gagi.
22. Deser jabłkowy podany na talerzu iPad.
23. Kiedy nie ma czystych naczyń.
24. Relaksująca potrawa, ale czy tak samo smakowita?
25. Jedzenie podawane w muszli klozetowej.
26. Dania, podawane na łopacie.