30 nieudanych pomysłów na przyciągnięcie gości do restauracji

Dziś klienci restauracji i kawiarni są bardziej wymagający. Dla klientów mniejsze znaczenie ma cena, uwagę przywiązują natomiast do jakości obsługi i oryginalności.

Jeśli nie zostaną dobrze obsłużeni, to pójdą do konkurencji. Aby dostosować się do rosnących wymogów klienta, szefowi kuchni czasami decydują się na różne eksperymenty, które nie zawsze są udane.

Lokale z kuchnią francuską, włoską, meksykańską, bary wegańskie i z burgerami. Głodny klient ma w czym wybierać. Zatem, jak go przyciągnąć właśnie do swego lokalu i sprawić, by zaglądał regularnie? Restauratorzy szukają nowych rozwiązań i pomysłów na wyróżnienie swojego lokalu. Jednak czasami ich pomysły są wręcz absurdalne.

1. Przystawka od szefa kuchni podana na pułapce na myszy. Bardzo dziwny lunch.

Przystawka

2. Sposób podania śniadania w jednym z hoteli. Pracownicy oszczędzają swój czas, wykorzystując pomysłowość.

ranek

3. Niezłe rozwiązanie i oszczędzanie: koszyczek na chleb w mgnieniu oka może ulec transformacji.

chleb

4. Kiedy zobaczyłem potrawę, od razu pomyślałem: "Spodziewam się, że to nie prawdziwa kość".

kość

5. Czekoladowa doniczka z miętą.

kwiatek

6. Zamawiając przegrzebki, spodziewasz się, że będą podane w jakiś niezwykły sposób. Ale na pewno nie w taki.

przegrzebki

7. Stek i puree ziemniaczane podane w kieliszku na martini.

stek

8. Burgery można zamówić w każdym barze, ale tylko w tym podawane są na felgach.

frytki

9. Po co kupować naczynia, jeśli pokarm można położyć na stole?

pasta

10. W londyńskim barze drinki podaje się w lewitującym kielichu.

napój

11. Takie podanie lodów malinowych wygląda nie apetycznie.

lody

12. Aby polać swoją sałatkę sosem, musiałem zrobić jej zastrzyk.

sałatka

13. Niezwykłe podanie owoców i warzyw w chińskiej restauracji.

drzewo

14. Praktyczny i jednocześnie dziwny pomysł: podanie pokarmu w zlewie.

pizza

15. Aktualne trendy w branży gastronomicznej zmuszają klientów do szukania zamówionych potraw.

kamyki

16. Deser podawany na japonkach.

głupstwo

17. Spodziewamy się, że to ser z grilla, a nie z żelazka.

ser

18. Być może to byłby niezły pomysł, jeśli chodzi o zabawę urodzinową dla dziecka, ale nie w wypadku knajpy.

mięso

19. Być może pomysł na takie podanie deserów powstał wtedy, kiedy w restauracji było już za dużo stłuczonych kielichów?

czekolada

20. Kiedy zobaczyłem tę skrzynkę narzędziową na swoim stole, byłem przerażony. Jednak zawartość mile mnie zaskoczyła.

danie

21. Wygląda to bez wątpienia oryginalnie, jednak wygodniej byłoby jeść dziczyznę, która jest podana na talerzu, a nie na porożu.

róg

22. Potrawa "składanka". Bardzo niezwykły pomysł.

tarka

23. Ciasto marchewkowe podane na lustrze.

ciastko

24. Zamówiliśmy z przyjaciółmi pizzę. Oliwę do polania podano w buteleczce. Skąd taki pomysł?

kompot

25. W jednym z nowych barów śniadanie podaje się w wytłaczance. Oryginalnie, ale bardzo dziwnie.

śniadanie

26. Niezły pomysł: klient będzie pewny, że w menu podana poprawna gramatura burgera.

burger

27. Praktyczna prezentacja smażonego boczku.

mięsko

28. Najdziwniejsze podanie koktajlu, jakie tylko widziałem.

punsz

29. W barze sportowym pizzę podają na desce snowboardowej.

smacznie

30. Ma się wrażenie, że to jakiś więzienny posiłek.

posiłek
 
 
 
Błąd w tekście? Zaznacz go i kliknij: Ctrl + Enter Systema Orphus© Orphus
Oferty pracy | Kontakty