Bardzo apetyczna wieprzowina w aerogrillu

wieprzowina w aerogrillu

Przygotować soczystą i aromatyczną wieprzowinę w aerogrillu jest bardzo prosto. Ona obowiązkowo wszystkim spodoba się, a podawać ją najlepiej z ugotowanym ziemniakiem, czy warzywną sałatą. Poznajmy z wami, które potrawy można przygotować z wieprzowiny w aerogrillu.

Wieprzowina w aerogrillu w folii

Składniki:

  • pomidory – 2 szt.;
  • wieprzowina – 500 g;
  • ser – 200 g;
  • czosnek – 3 ząbki;
  • przyprawy.

Przygotowanie

Teraz opowiemy, jak przygotować wieprzowinę w aerogrillu. Pomidory przemywamy i kroimy krążkami. Ser szatkujemy płytami. Czosnek najpierw czyścimy, a potem rozdrabniamy cienkimi cząstkami. Na mięsie czynimy głębokie nadcięcia, nacieramy ze wszystkich stron solą, pieprzem i przyprawami. Potem wkładamy do przekrojów kawałeczki pomidora, ser i czosnek. Zawracamy mięso do folii i wykładamy na dolne kraty aerogrilla. Przygotowujemy przy temperaturze blisko 230 stopni w przybliżeniu 20 minut, potem temperaturę zmniejszamy do 180 stopni i czekamy jeszcze 25 minut. Po zakończeniu czasu zapiekła się wieprzowina w aerogrillu jest gotowa!

Kotlety z wieprzowiny w aerogrillu

Składniki:

  • wieprzowina – 700 g;
  • masło śmietankowe – 2 st. łyżki;
  • suchary panierowane – 2 st. łyżki;
  • czosnek – 3 ząbki;
  • gorczyca – 2 st. łyżki;
  • przyprawy.

Przygotowanie

Mięso obrabiamy i kroimy w poprzek włókien na proporcjonalne dzwonka. Potem wieprzowinę solimy, nacieramy pieprzem i porządnie odbijamy młoteczkiem. Gorczycę zbijamy z roztopionym olejem i łączymy z sucharami. Czosnek wyciskamy przez prasę i mieszamy z przygotowanym przedtem musztardowym sosem. Teraz tłumaczymy mięso na średnie kraty aerogrilla i zapiekamy przy temperaturze 260 stopni w przybliżeniu w ciągu 20 minut. Potem zamazujemy każdy kawałeczek musztardowym sosem i znów odprawiamy kotlety do aerogrilla w przybliżeniu na 20 minut.

Szaszłyk z wieprzowiny w aerogrillu

Składniki:

  • sadło – 200 g;
  • wieprzowina – 1 kg;
  • przyprawa do szaszłyka – według smaku;
  • cebula – 2 szt.;
  • szaszłyk z wieprzowiny w aerogrillu
  • olej roślinny;
  • sól.

Przygotowanie

Mięso i sadło kroimy niewielkimi kawałeczkami. Cebulę czyścimy i nacieramy na średniej tarce, czy rozdrabniamy blenderem. Dodajemy przyprawy, sól, pieprz, olej. Wszystko mieszamy i zostawiamy mięso na 20-30 minut. Tym czasem rozgrzewamy w ciągu 10 minut aerogrill, bierzemy drewniane szpady i ubieramy, dyżurując kawałeczki mięsa i sadła. Na dno aerogrilla wykładamy folię, szaszłyki rozkładamy na kratach i przygotowujemy przy temperaturze 220-230 stopni 25 minut, okresowo przewracając.

 
Powiązane artykuły:
Nasycony sypki pilaw w aerogrillu
Pilaw można przygotować rozmaicie. Dziś opowiemy jak zrobić go w aerogrillu. Właśnie w tym kuchennym pomagierze można szybko zrobić smaczną, soczystą, uzbecką potrawę.
Kurczak grill w aerogrillu
Słynną i nieprawdopodobnie smaczną kurę grill można przygotować nie tylko w dętej szafie, lecz we współczesnym kuchennym pomagierze – aerogrillu. Jak ją lepiej zamarynować? O tym czytajcie w tym materiale.
Stek na grillu, czyli główna potrawa na domowej imprezie
Stek – to obsmażone z przyprawami dzwonko mięsa lub ryby. Jego można posmażyć na patelni, w piecyku, a także na grillu. Oto przepisy ostatniego wariantu przygotowania proponujemy wam w dzisiejszym artykule.
Samodzielna gotowana wieprzowina w aerogrillu
Gotowana wieprzowina – to zapiekłe się dzwonko mięsa. Ta potrawa dosyć popularna w rosyjskiej, ukraińskiej i polskiej kuchni. Przygotowywać ją dosyć prosto. Zorientujmy się jak zapiec ją w aerogrillu.
 
 
Błąd w tekście? Zaznacz go i kliknij: Ctrl + Enter Systema Orphus© Orphus
Oferty pracy | Kontakty