Gospodyni na notatkę
14 produktów, którymi musisz cieszyć się dzisiaj, bo jutro ich już nie będzie
14 produktów, którymi musisz cieszyć się dzisiaj, bo jutro ich już nie będzieNaukowcy wysunęli szokującą teorię, zgodnie z którą za kilka lat popularne i zwykłe dla wielu z nas produkty mogą zniknąć. Warto zastanowić się, jakimi przysmakami rozkoszować się dziś, dopóki jest jeszcze czas.
17 kulinarnych trendów w 2018 roku, które wkrótce znajdą się na naszym stole
17 kulinarnych trendów w 2018 roku, które wkrótce znajdą się na naszym stoleCo roku szefowie kuchni proponują nowości kulinarne, starając się zadowolić wybrednych klientów. Czego można oczekiwać od 2018 roku, i jakie trendy kulinarne podbiją świat? Tego teraz się dowiemy.
Jak poprawnie przechowywać winogrono?
Często powstają trudności z przechowywaniem owoców. Na przykład z winogrona robią nie tylko dziwne wino czy konfiturę, lecz jeszcze jego zachowują całymi gronami i przy dotrzymaniu wszystkich rekomendacji jagody zostają świeżymi.
Arbuzowa konfitura z miąższu – przepis
Jeśli macie dużo arbuzów, a słone czy moczone robienie zapasów nie lubicie, opowiemy jak gotować arbuzową konfiturę z miąższu. Proces ten, zwyczajnie nie prosty jest, lecz znając niektórą chytrość, u was dokładnie wszystko wyjdzie idealnie.
Co przygotować z truskawki?
Czasem pojawiają się prawidłowe pytania o wykorzystaniu urodzaju truskawki. Dalej podpowiemy, jak zrobić niezrównany dżem z truskawki. Również opiszemy przepisy smacznych pierogów i placka z tą jagodą i opowiemy, jak zrobić truskawkę w czekoladzie.
Najbardziej popularne rodzaje zup
Najbardziej popularne rodzaje zup

Bez zupy nie wolno przedstawić żadnego kulinarnego jadłospisu. Przecież pierwsze potrawy powinny być obecne w racji człowieka. Zorientować się w różnych rodzajach podobnego dania powołany ten artykuł, w którym dokładnie opisano, które potrawy mogą być.

Jak zachować pikantną bazylię na zimę?
Jak zachować pikantną bazylię na zimę?

Liście bazylii są bogate witaminami i aromatycznymi olejami. Właśnie dlatego w zimowy czas, kiedy chce się odczuć trochę letniej świeżości na talerzu, z zadowoleniem stosujemy pikantną przyprawę, zaopatrzoną w ciepłym okresie roku.

Marynata do mięsa, co zrobi smak pikantnym i niezwykle miękkim
Marynata do mięsa, co zrobi smak pikantnym i niezwykle miękkim

Doświadczeni kucharze znają, że poprawnie dobrana marynata gra ważną rolę w końcowym smaku dowolnej potrawy. To, uzbroiwszy się przepisami, proponujemy przygotować aromatyczne mięso, zamarynowane w różnych sosach.

Jak sprawdzić miód?
Jak sprawdzić miód?

Często w celach otrzymania większego dochodu niesumienni pszczelarze sprzedają całkiem niejakościowy miód. Żeby nie trafić się na ich chytrość, dalej opowiemy jak wyróżnić naturalny produkt od podrabiania i sprawdzić jego jakość samodzielnie.

Jak przygotować szczaw na zimę?
Jak przygotować szczaw na zimę?

Sposobów robienia zapasów szczawiu istnieje nie tak dużo i niektóre niezwykłe są opisane dalej. Opowiemy jak zakonserwować liście, zaproponujemy dwa warianty zamrażania i opiszemy sposób zasolenia natki, nie naruszając całości liści.

Omułki – przepis przygotowania
Omułki – przepis przygotowania

Spróbujcie zdziwić gości prawdziwym delikatesem i przygotujcie omułki jakimś ciekawym sposobem. Kilka idei stworzenia dziwnego poczęstunku są opisane dalej. Podpowiemy jak zapiec, ugotować, czy oryginalnie posmażyć.

 
 
Błąd w tekście? Zaznacz go i kliknij: Ctrl + Enter Systema Orphus© Orphus
Oferty pracy | Kontakty