Jak idealnie ugotować kukurydzę?

Dzielimy się sekretem, jak przygotować kukurydzę tak, aby było smacznie!
Jak idealnie ugotować kukurydzę

Wydawałoby się, że to takie proste: kukurydzę trzeba umyć, zdjąć z niej pozostałości liści, wrzucić do wrzątku i wyjąć, kiedy będzie miękka. Spróbujmy przejść przez to krok po kroku.

Oto mini przepis:

Nim gotować kolby, łamiemy je w pół. To jest ważne.

Rzućcie połówki kolb do rondla i zalejcie je wodą.

Kiedy woda zakipi, dodajcie do rondla 1 filiżankę mleka i 1 gruby kawałek oleju.

Dajcie kukurydzy możliwość gotować się jeszcze w ciągu 8 minut. I wszystko jest gotowe!

Gotowe kolby solimy.

W wyniku kukurydza otrzymuje bogaty, oleisty posmak. Wszystko to robi mleko i masło.

Smacznego!

 
 
 
Błąd w tekście? Zaznacz go i kliknij: Ctrl + Enter Systema Orphus© Orphus
Oferty pracy | Kontakty