W tym artykule opowiemy jak zrobić własnoręcznie sos, odpowiedni do szaszłyku. Przecież czasami nawet najsmaczniejsza potrawa zdaje się trochę niedokonaną bez kropelki pikantnego dopełnienia. Dalej zaproponujemy kilka różnych przepisów.
Bardzo popularnym rodzajem pieczywa przez wszystkie czasy był herbatnik wiedeński. Przygotować takie smakołyki jest nieprawdopodobnie prosto, a wynik zawsze poraża. Jeżeli urozmaicić takie pieczywo ulubioną konfiturą czy dżemem, każdorazowo wychodzi absolutnie nowy smak gotowego deseru.
Szalenie smaczną potrawę można zbudować w multicookierzu na podstawie absolutnie niedrogiej rybki! Dalej opowiemy jak zrobić dziwną aromatyczną marynatę dla potrawy i zaproponujemy warianty przygotowywania świetnego głównego dania.
Wszyscy lubimy zapiekać jabłka, lecz grusze przygotowane według takiego sposobu wychodzą ni gorzej! Ta dziwna potrawa ma mnóstwo wariacji i ciekawe zamierzamy zaczepić w tym materiale.
Lato - przepiękny czas nie tylko na przeróżne jagodowo-owocowe robienia zapasów, ale i na przygotowanie liści na świetną herbatę. W tym materiale opowiemy, jak poprawnie suszyć porzeczkowe liście.
W końcu sezonu konserwacji, u większości gospodyń półki pstrzyły rozmaitymi robieniami zapasów. Proponujemy kilka ciekawych idei, jak zamknąć solankę z kapusty. W jakości głównego dopełnienia weźmiemy grzyby.
Jeśli macie dużo arbuzów, a słone czy moczone robienie zapasów nie lubicie, opowiemy jak gotować arbuzową konfiturę z miąższu. Proces ten, zwyczajnie nie prosty jest, lecz znając niektórą chytrość, u was dokładnie wszystko wyjdzie idealnie.
Brokuły. Wszyscy znają to pożyteczne, zielone warzywo, bogate witaminami i mikroelementami. Lecz mało kto wie, jak nim zarządzać i co smacznego można z niego przygotować, tym więcej dzieciom.