Konfitura
Truskawkowa konfitura u wielu jest najbardziej ulubiona. Konfiturę z truskawki po tym przepisie rekomendujemy spróbować wszystkim. Jagody wychodzą "jedna do jednej" całe, jaskrawe w apetycznym syropie. Czytajcie przepisy w naszym artykule.
Malinowa konfitura - to smaczna i lecznicza konserwacja, która posłuży dobrą pomocnicą na całą zimę. Oprócz wszystkiego konfitura wychodzi aromatyczną z całymi jagodami. Zimnymi wieczorami tak przyjemnie zjeść łyżkę tej potrawy i zapić gorącą herbatą.
Pomarańczowa konfitura przypadnie do smaku wszystkim: nawet tym, którzy nie lubią tego rodzaju deseru. Warto otworzyć naczynie i aromat rozprzestrzenia się po domu. A jego smak zapamięta się wszystkim, kto chociażby pewnego razu próbował takie smakołyki.
Zaopatrzyć się malinę na zimę można różnymi sposobami: zmrozić czy ugotować konfiturę. Jednak proponujemy prosty wariant robienia zapasów - przetrzeć jagodę z cukrem. Otrzymacie więc smaczny, a głównie naturalny środek na zimowe zaziębienia.
Świetną i jaskrawą konfiturę z brzoskwiń można uzupełnić niemniej smacznymi pomarańczami. Tę oryginalną konfiturę można wykorzystać jak nadzienie w ulubionym pieczywie. Nawet z herbatą będzie smaczne, smarując na chleb te smakołyki.
Aromatyczne brzoskwinie z delikatnym miąższem i aksamitną skórką. Kto zrezygnuje posmakować soczystych płodów? Jednak sezon owoców kończy się szybko, a zadowolenie chce się przedłużyć. Opowiemy jak gotować brzoskwiniową konfiturę, żeby zachować smak lata.
Morelowa konfitura wyprzedza dowolną konserwację za popularnością, ponieważ urodzaj tego dziwnego owocu jest zawsze duży. Do tego, że te smakołyki można nie tylko jeść nasmarowawszy na chrupiący tost do herbaty, a jeszcze śmiało dodawać do pieczywa.
Z grusz zawsze wychodzi przepiękne robienie zapasów. Kompoty, powidło, konfitura - to ni pełny spis smakołyków. O gruszkowej konfiturze porozmawiamy dalej. Opowiemy jak ją ugotować całkiem niezwykłym sposobem, dodawszy cynamon, cytrusy i wanilię.
Jabłka z cynamonem - to przepiękny duet w pieczywie. Jednak mało kto przedstawia, czy próbował podobne połączenie pod postacią konfitury. Postaramy się zadziwić każdego, proponując nieprawdopodobnie oryginalne przepisy z tych korzennych smakołyków.
Wszystkim wiadomo o świetnych leczniczych właściwościach żurawiny. Aby maksymalnie zachować pożyteczne właściwości tej wyrazistej zimowej jagody, proponujemy zaopatrzyć się jej prostymi i oryginalnymi sposobami, nie poddając termicznej obróbce.
Miłośnicy pożytecznych słodyczy, na pewno docenią przepisy przedstawione w tym artykule. Proponujemy samodzielnie przygotować cytrynową konfiturę, według kilku sposobów. Ważne, że tych smakołyków nie musimy obowiązkowo konserwować z zapasem, przecież cytryny są dostępne w ciągu całego roku.
 
 
Błąd w tekście? Zaznacz go i kliknij: Ctrl + Enter Systema Orphus© Orphus
Oferty pracy | Kontakty