Mleczny cocktail z lodami i bananem - sytny i smaczny napój

Mleczny cocktail zadziwiająco zaspokoi uczucie pragnienia w dni letnie. Napój wychodzi nieprawdopodobnie sytny i smaczny. Przygotować go można z lekkością w domowych warunkach, jeśli zwyczajnie macie blender na nóżce. Opowiemy dziś jak zrobić bananowy mleczny cocktail z lodami.
Przepis mlecznego cocktailu z lodami i bananem
Składniki:
- banan - 1 szt.;
- mleko - 1 st.;
- truskawkowy sok - 70 ml;
- lody waniliowe - 2 st. łyżki.
Przygotowanie
Banana obieramy ze skórki, kroimy w kawałki i układamy do blendera. Dodajemy lody, truskawkowy sok, wlewamy świeże mleko i porządnie zbijamy do jednorodnej konsystencji. Po tym rozlewamy napój po pięknych szklankach, ozdabiamy kawałkami banana i podajemy.
Mleczny cocktail z lodami, świeżą truskawką i bananem
Składniki:
- mleko - 1 st.;
- świeża truskawka - 250 g;
- banan - 1 szt.;
- jagodowy syrop - według smaku;
- lody - 100 g.
Przygotowanie
Truskawkę przemywamy, obsuszamy, wydalamy ogony i kładziemy jagodę do blendera. Potem dodajemy oczyszczony banan, wlewamy mleko, jagodowy syrop i kładziemy lody. Dalej zbijamy wszystko blenderem do sumiastej masy. Rozlewamy napój do wysokich szklanek, ubieramy listkami świeżej mięty, czy kawałkami owoców i podajemy.
Czekoladowo-mleczny cocktail z lodami i bananem
Składniki:
- czekoladowe lody - 120 g;
- banan - 1 szt.;
- topione mleko - 400 ml;
- kakao suche - 1 st. łyżka.
Przygotowanie
Do niewielkiego naczynia wylewamy topione mleko i rzucamy szczyptę kakao. Odprawiamy naczynie na ogień i udowadniamy mieszankę do wrzenia, żeby rozpuściły się wszystkie grudki. Po tym ostudzamy mieszankę i przelewamy zawartość do czary blendera. Dodajemy oczyszczony i pokrajany banan i zbijamy cocktail. W końcu kładziemy czekoladowe lody i znów porządnie zbijamy. Rozlewamy napój po szklanych kielichach i podajemy od razu gościom.
Mleczny cocktail z lodami i bananem
Składniki:

- mleko - 300 ml;
- lody śmietankowe - 150 g;
- cukier puder - 2 st. łyżki;
- banan - 2 szt.;
- liście mięty - 3 szt.
Przygotowanie
Świeże mleko udowadniamy do temperatury 7 stopni, a lody trochę roztapiamy na wodnej łaźni. Banany oczyszczamy, kroimy kawałkami i wykładamy do czary blendera. Potem zbijamy, wlewamy świeże mleko, dodajemy lody i rzucamy cukier puder. Zbijamy cocktail i rozlewamy napój po wysokich szklankach, ozdabiamy świeżą miętą.