Nalewka czosnkowa czyszcząca naczynia krwionośne według tybetańskiego przepisu
Z biegiem czasu naczynia krwionośne ulegają zwężeniu i uszkodzeniu, uszczelniają się. Stają się bardziej kruche, a ich ścianki nierówne i chropowate. Jednym z najbardziej skutecznych środków do czyszczenia naczyń krwionośnych jest nalewka czosnkowa z alkoholem, przygotowana według tybetańskiej recepty, informacja o której była znaleziona w manuskryptach mnichów. Zażywając ją można w krótkim czasie zwiększyć prześwit naczyń i poprawić odżywianie sąsiednich tkanek.
Jak działa i na co pomaga tybetańska nalewka czosnkowa?
Tybetański przepis czyszczenia naczyń czosnkiem pozwala usunąć ze ścianek warstwę soli, tłuszczów, "złego" cholesterolu i wapna, który przeszkadza krążeniu krwi i jest główną przyczyną powstawania blaszek miażdżycowych. Za pomocą tybetańskiego przepisu na nalewkę czyszczącą naczynia krwionośne można:
- normalizować pracę całego układu sercowo-naczyniowego;
- poprawić pamięć i koncentrację uwagi;
- pozbyć się migreny i zawrotów głowy;
- przywróć wzrok i słuch;
- zwiększyć wydajność.
Zwężone lub zamknięte naczynia mogą stać się przyczyną pojawienia się duszności, skurczów w nogach i bólu mięśni podczas chodzenia. Czyszczenie za pomocą nalewki pomoże zapomnieć o takich problemach.
Jak przygotować tybetańską nalewkę czosnkową?
Aby nalewka czosnkowa czyszcząca naczynia krwionośne była skuteczna i smaczna, tybetańskiego przepisu nie wolno zmieniać ani na jotę. Oprócz tego, podczas jej przygotowania nie wolno używać metalowych przedmiotów.
Przepis na nalewkę
Składniki:
- czosnek – 350 g;
- 70% roztwór alkoholu – 200 ml.
Przygotowanie
Czosnek oczyścić, rozetrzeć w moździerzu i umieścić w pojemniku, zamykając go szczelnie pokrywą, owinąć ręcznikiem. Za 2 godziny przełożyć 200 g płynnej masy do słoika i zalać ją alkoholem. Szczelnie zamknąć pojemnik, owinąć ciemną tkaniną i postawić w chłodnym miejscu. Za 10 dni przecedzić mieszaninę i zostawić ją jeszcze na 2 dni.
Zastosowanie
Bardzo ważnym momentem jest czas, kiedy będziesz gotować nalewkę czosnkową według recepty tybetańskich mnichów. Należy to robić tylko jesienią. Właśnie wtedy czosnek ma bardzo silne właściwości. Zażywaj ten środek w ciągu miesiąca, mieszając z 50 ml mleka i ściśle stosując się do schematu:
- 1 dzień – rano 1 kropla, na obiad 2 krople, wieczorem 3 krople;
- 2 dzień – rano 4 krople, na obiad 2 krople, wieczorem 3 krople;
- 3 dzień – rano 7 kropel, obiad 8 kropel, wieczorem 9 kropel;
- 4 dzień – rano 10 kropel, obiad 11 kropel, wieczorem 12 kropel;
- 5 dzień – rano 13 kropel, obiad 14 kropel, wieczorem 15 kropel;
- od szóstego dnia do dziesiątego napar należy pić w odwrotnej kolejności, zmniejszając każdą następną dawkę o jedną kroplę;
- od 11 dnia należy przyjmować po 25 kropli trzy razy dziennie.
Czyszczenie naczyń czosnkiem i spirytusem według tybetańskiego przepisu można przeprowadzać nie częściej niż raz na 3 lata.
Skutki uboczne i przeciwwskazania do stosowania tybetańskiej nalewki
Nalewka czosnkowa wykonana według tybetańskiego przepisu ma skutki uboczne. Ci, którzy używają jej na czyszczenie naczyń mogą cierpieć na:
- bezsenność;
- zgagę;
- tachykardię.
U człowieka regularnie zażywającego nalewkę zwiększa się oddawanie moczu i wydzielanie soku żołądkowego. W tych przypadkach zaprzestać leczenia nie warto. Wszystkie te zjawiska tymczasowe. Aby poprawić stan wystarczy codziennie pić napar z serdecznika lub herbatę miętową. Również w ciągu dnia należy wypić 1-1,5 litra wody. To zmniejszy obciążenie na nerki. Kiedy kurs oczyszczania naczyń krwionośnych zostanie zakończony, należy zażyć kompleks witamin, w którym jest olej z ryb.
Tybetański przepis czyszczenia naczyń jest przeciwwskazany w przypadku:
- epilepsji;
- problemów z nerkami;
- ciąży.
Nalewka czosnkowa jest skoncentrowanym i bardzo potężnym środkiem, dlatego też kategorycznie zabrania się stosować ją osobom cierpiących na zapalenie błony śluzowej żołądka, wrzody i inne choroby żołądka.