Napoje
Kawomanii post
Kawomanii post Zwolennicy i przeciwnicy orzeźwiającego napoju nie przestaną się sprzeczać na temat tego, jak on wpływa na organizm, potwierdzając swoje argumenty wnioskami naukowców i pracowników medycznych. Zwolennicy tym więcej będą mieli o co się posprzeczać – sposobów oczyszczania, suszenia, palenia ziaren, wariantów przygotowania i gatunków kawy istnieje bardzo dużo.
5 przepisów na zdrową wodę smakową
5 przepisów na zdrową wodę smakową Co może ugasić pragnienie lepiej niż szklanka świeżej i czystej wody? Oczywiście, szklanka zdrowej wody smakowej, przygotowanej własnymi rękami!
Jak ugotować kakao z proszku na mleku?
Ulubiony napój dla dzieci – kakao, od którego nawet wiele dorosłych wątpliwe czy potrafią zrezygnować. Jego często podają na gorąco, ale i chłodnym ono jest dosyć dobre. Dalej opiszemy, jak ugotować niezrównane kakao.
Latte z lodami – prosty przepis
Tradycyjny sposób ozdobić smak kawy – uzupełnić ją ulubionym syropem, czy likierem. Lecz pójdziemy inną drogą i zrobimy napój naprawdę letnim, uzupełniwszy jego bazowy skład lodami. Wasze latte wyjdzie szalenie smacznym.
Jak suszyć liście porzeczki do herbaty?
Lato - przepiękny czas nie tylko na przeróżne jagodowo-owocowe robienia zapasów, ale i na przygotowanie liści na świetną herbatę. W tym materiale opowiemy, jak poprawnie suszyć porzeczkowe liście.
Kakao z mlekiem – smaczny, aromatyczny przepis
Kakao z mlekiem – smaczny, aromatyczny przepis

Co może być lepszego od filiżanki kakao z mlekiem, żeby przeprowadzić wieczór w kręgu rodziny? O tym napoju dziś i porozmawiamy dokładniej. Zebraliśmy kilka ciekawych i uniwersalnych przepisów na wszystkie wypadki życia.

Pożyteczna i smaczna herbata z dzikiej róży
Pożyteczna i smaczna herbata z dzikiej róży

Zwłaszcza cenne właściwości ma herbata, sparzona z płodów dzikiej róży. Dalej dowiadujecie się, jak wyrobić ten przepiękny napój, i jakimi innymi ingredientami można uzupełnić go dla stworzenia jaskrawego smaku i dziwnego aromatu.

Jak ugotować kisiel z jagód i krochmalu?
Jak ugotować kisiel z jagód i krochmalu?

Dziś niezasłużenie stanął zapominać się taki bardzo smaczny napój jak kisiel. I bardzo daremnie, przecież przygotować go jest nieprawdopodobnie prosto, a można delektować długo.

Arbuzowa lemoniada – świeży smak lata w szklance
Arbuzowa lemoniada – świeży smak lata w szklance

Na którą tylko chytrość nie pójdziesz, żeby tamować upał w letnie dni! Jednym z takich ciekawych wariantów można nazwać arbuzową lemoniadę. Pojednanie słodkiego arbuza z kwaśną cytryną stwarzają przepiękny, tonizujący napój.

Mandarynkowy nawar na wódce
Mandarynkowy nawar na wódce

Aromatyczny, alkoholowy napój można przygotować samodzielnie z mandarynek i wódki. Nawar, przepisy którego są opisane, dalej wychodzi smaczny i jaskrawy. Również opowiemy, jak uzupełnić skład niektórymi aromatycznymi składnikami.

 
 
Błąd w tekście? Zaznacz go i kliknij: Ctrl + Enter Systema Orphus© Orphus
Oferty pracy | Kontakty