Niewiarygodne, ale prawdziwe! Oto co jedzą matki w japońskich domach położniczych
Nawet poród, pod warunkiem, że przyszła mama je smacznie i zdrowo, będzie łatwiejszy. A tak przy okazji, to nie spekulacja.
Matka jednego z japońskich domów położniczych podzieliła się wrażeniami z lokalnego menu. Ostatni zadziwił kobietę – w dobrym znaczeniu tego słowa. Zróżnicowane, pożywne, zdrowe, zrównoważone posiłki. I to pomimo faktu, że specjalny jadłospis dla tej pacjentki nie był zalecony. Oznacza to, że karmiono ją potrawami, które są przyjmowane przez prawie wszystkie kobiety, które się leczą lub przygotowują się do zostania matkami.
Szczerze możemy powiedzieć, że to menu nie jest w żaden sposób gorsze od jedzenia z drogich restauracji o nazwach ogólnoświatowych. A potrawy nie tylko świetnie wyglądają, ale również są pyszne. A jeśli dostrzegają to nawet kobiety w ciąży, których smaki są dość specyficzne, to nie ma najmniejszego powodu, by wątpić w jakość jedzenia.
1. Naleśniki na śniadanie

2. Typowy obiad dla matek

3. Zdrowe i smaczne – wszystko czego potrzebujesz, aby przywrócić siłę po porodzie

4. Francuskie tosty na śniadanie

5. Makaron z owocami morza na lunch

6. Lekka przekąska po obiedzie

7. Zróżnicowany obiad

8. Typowe japońskie śniadanie

9. Risotto na obiad

10. Różowy podwieczorek

11. Uroczyste menu na urodzenie dziecka (z bezalkoholowym szampanem)

12. Stek z menu świątecznego

13. Najsłodszy deser

14. Zupa na śniadanie

15. Wieprzowina na obiad

16. Tradycyjny podwieczorek

17. Obfity obiad z zapiekanką

18. Ryby na śniadanie
