Reguły przechowywania produktów
Często powstają trudności z przechowywaniem owoców. Na przykład z winogrona robią nie tylko dziwne wino czy konfiturę, lecz jeszcze jego zachowują całymi gronami i przy dotrzymaniu wszystkich rekomendacji jagody zostają świeżymi.
Sposobów robienia zapasów szczawiu istnieje nie tak dużo i niektóre niezwykłe są opisane dalej. Opowiemy jak zakonserwować liście, zaproponujemy dwa warianty zamrażania i opiszemy sposób zasolenia natki, nie naruszając całości liści.
Ziemniak - jedno z głównych warzyw na naszym stole. Istnieje ogromna ilość potraw z ziemniaka i posilać się nim można okrągły rok! Właśnie dlatego tak ważne nauczyć się poprawnie przechowywać to warzywo.
Oliwa - jeden z bardziej kosztownych olejów roślinnych, poza tym, on jest bardzo pożyteczny. Toż wasze zadanie – nie dać temu produktowi zepsuć się. Zrobić to nie jest tak skomplikowano – dotrzymujcie się kilku prostych reguł.
Każda gospodyni chce by natka, którą ona kupiła na rynku, czy ścinała z ogrodu, zachowywała się w lodówce jak najdłużej. Lecz natka często bardzo szybko więdnie, tracąc swoją wilgoć. Żeby tego uniknąć proponujemy kilka malutkich chytrości.
Ryba – produkt może zepsuć się. O tym jak ją poprawnie przechowywać opowiemy w naszym artykule. Zorientujmy się, jak przechowywać świeżą, słoną, wędzoną i suszoną rybę. Czytamy pożyteczne porady i bierzemy na notatkę!
Dynia – to pożyteczne warzywo, co ma właściwości leczniczego charakteru. W kulinarii ona wykorzystuje się dosyć szeroko. I dziś opowiemy, jak ją poprawnie zachowywać w zimie w domu i mieszkaniu. Czytajcie i stosujcie nasze pożyteczne porady!
Wiele z nas lubią rozkoszować się ostrymi potrawami, doprawionymi czosnkiem. Lecz po to, żeby taka możliwość była w dowolną porę roku, należy nauczyć się poprawnie zachowywać ten produkt. Teraz opowiemy jak to poprawnie robić.
W wielu rodzinach chleb nie zjada się za parę dób. Co robić? Nie wyrzucać - to taki cenny produkt! Należy po prostu nauczyć się poprawnie przechowywać chleb – tak, by on nie przekształcił się na suchar i nie spleśniał jak najdłużej.
Jajka - ulubiony produkt wielu gospodyń. Z jego można szybko przygotować śniadanie, obiad czy kolację. Jajka dobrze wyglądają nawet na odświętnym stole. Istnieje mnóstwo różnych sposobów przechowywania jajek. O tym opowiemy.
Miód - unikalny za swoimi leczniczymi właściwościami produkt. Zresztą on jest nie tylko bardzo pożyteczny, ale i nieprawdopodobnie smaczny. Jak przechowywać go ,aby jak najdłużej nie zmienił swoich właściwości? O tym czytajcie w naszym artykule.
Wszyscy lubimy porozmawiać z przyjaciółmi przy filiżance herbaty. Lecz jak zachować wonną i smaczną? Należy umieć poprawnie przechowywać herbatę, bo przecież wchłania ona zapachy i traci swoje smakowe jakości.
Banan - bardzo odżywczy, smaczny i ulubiony dla wielu dzieci owoc. Często kupiwszy banany, nie wiemy gdzie i jak poprawnie je przechowywać, żeby zachować piękny wygląd zewnętrzny i wszystkie pożyteczne substancje. Opowiemy jak można to zrobić w zwyczajnych,domowych warunkach.
Dobry pomysł - zaopatrzyć się w suszone owoce na zimę, żeby było czym posmakować w zimowe dzionki, kiedy tak chce się owoców i trochę lata. Ale jak poprawnie przechowywać susze, wiedzą nie wszyscy. Opowiemy jak robić, żeby przygotowanych przez was zapasów nie zjadła pleśń czy robactwo. Kilka rekomendacji pomoże zachować susze na długi czas.
Najpopularniejsze cytrusy w zimie - to pomarańcze i mandarynki. Zapach mandarynek asocjuje się z noworocznymi świętami. Czasami kupujemy te owoce więcej, aniżeli możemy zjeść w parę dni. W takim razie powstaje kwestia - jak zachować mandarynki świeżymi jak najdłużej? Właśnie o tym będzie mowa w naszym artykule.
 
 
Błąd w tekście? Zaznacz go i kliknij: Ctrl + Enter Systema Orphus© Orphus
Oferty pracy | Kontakty