Robienia słonych zapasów z warzyw
Konserwowaną solankę wykorzystują jak tankowanie dla zupy, czy dopełnienia do potrawy. Podstawą dla tego robienia zapasów mogą posłużyć warzywa i grzyby, co jednoczy się z przyprawami i suszonymi trawami.
Jedno z prostych warzywnych potraw - to sote. Przepisów jego przygotowania istnieje bardzo dużo i najbardziej smacznym ono wychodzi ze świeżych sezonowych warzyw. Jednak nie poleniuchujecie zakonserwować kilka baniek.
W końcu sezonu konserwacji, kiedy wszystkie warzywa są zamknięte, sam czas dla eksperymentów. Spróbujcie zaopatrzyć się w pomidory absolutnie niezwykłym sposobem. Przepisy porażają swoim niewiarogodnym składem.
W końcu sezonu masowej konserwacji warzyw można trochę rozcieńczyć półki w spiżarni niezwykłymi wariantami soleń. Proponujemy kilka przepisów robienia zapasów pikantnych i bardzo niezwykłych ogóreczków.
Dziś wiele gospodyń konserwują różne tankowania dla pierwszych potraw. Jedno z takich popularnych robień zapasów jest tankowanie dla barszczu. Taki rodzaj konserwacji pomaga w zimie zaoszczędzić czas na przygotowanie tej potrawy.