Robienia zapasów
Superowy przepis 'witaminowej bomby' na immunitet
Superowy przepis "witaminowej bomby" na immunitet Co roku oprócz farb przyrody jesień przynosi nam sezon zaziębienia. Najważniejsze w tą porę roku – zatroszczyć się o swój immunitet. Zrobić to jest łatwo, przecież dla wsparcia zdrowia istnieje mnóstwo prostych i smacznych przepisów.
Solanka z grzybami i z kapustą na zimę
W końcu sezonu konserwacji, u większości gospodyń półki pstrzyły rozmaitymi robieniami zapasów. Proponujemy kilka ciekawych idei, jak zamknąć solankę z kapusty. W jakości głównego dopełnienia weźmiemy grzyby.
Sote z kabaczków na zimę
Wśród dużej ilości różnej konserwacji u każdej gospodyni znajdzie się bardzo smaczne sote. Ta potrawa składa przepiękną kompanię dowolnemu mięsiwu. Opowiemy jak przygotować sote z kabaczków w podstawie.
Morelowy sok z miąższem
Soki – to przepiękny sposób otrzymać dostateczną ilość witamin. Sklepowe napoje są najczęściej odnowione, a toż one praktycznie są daremne, właśnie dlatego najlepiej przygotowywać soki w domowych warunkach.
Solanka na zimę – niezastąpiona rzecz wśród arsenału robień zapasów
Solanka na zimę – niezastąpiona rzecz wśród arsenału robień zapasów

Konserwowaną solankę wykorzystują jak tankowanie dla zupy, czy dopełnienia do potrawy. Podstawą dla tego robienia zapasów mogą posłużyć warzywa i grzyby, co jednoczy się z przyprawami i suszonymi trawami.

Konfitura z truskawki z całymi jagodami – świeży smak lata
Konfitura z truskawki z całymi jagodami – świeży smak lata

Truskawkowa konfitura u wielu jest najbardziej ulubiona. Konfiturę z truskawki po tym przepisie rekomendujemy spróbować wszystkim. Jagody wychodzą "jedna do jednej" całe, jaskrawe w apetycznym syropie. Czytajcie przepisy w naszym artykule.

Suszone śliwy w piecyku
Suszone śliwy w piecyku

W tym artykule podzielimy się ciekawymi ideami, jak rozprawić się z resztami śliwkowego urodzaju. Proponujemy przygotować suszone owoce, przy czym zrobimy je słodkimi i korzennymi.

Bakłażany z adżyką na zimę bez sterylizacji
Bakłażany z adżyką na zimę bez sterylizacji

Istnieje mnóstwo wariantów konserwacji warzyw. Każdy jest oryginalny i niepowtarzalny. Ten artykuł jest poświęcony bakłażanom, gotowanym w sosie z adżyką. Ta dziwna zakąska podbije was swoim oryginalnym, trochę pikantnym smakiem.

Jak zamrozić koper na zimę?
Jak zamrozić koper na zimę?

Nasycony aromat i smak świeżego kopru dziwnym sposobem jednoczy się prawie ze wszystkimi potrawami. Istnieje niemało sposobów zamrażania rośliny z zachowaniem pożytecznych właściwości. Rozpatrzymy pewne z nich.

 
 
Błąd w tekście? Zaznacz go i kliknij: Ctrl + Enter Systema Orphus© Orphus
Oferty pracy | Kontakty