Konserwowaną solankę wykorzystują jak tankowanie dla zupy, czy dopełnienia do potrawy. Podstawą dla tego robienia zapasów mogą posłużyć warzywa i grzyby, co jednoczy się z przyprawami i suszonymi trawami.
Truskawkowa konfitura u wielu jest najbardziej ulubiona. Konfiturę z truskawki po tym przepisie rekomendujemy spróbować wszystkim. Jagody wychodzą "jedna do jednej" całe, jaskrawe w apetycznym syropie. Czytajcie przepisy w naszym artykule.
W tym artykule podzielimy się ciekawymi ideami, jak rozprawić się z resztami śliwkowego urodzaju. Proponujemy przygotować suszone owoce, przy czym zrobimy je słodkimi i korzennymi.
Istnieje mnóstwo wariantów konserwacji warzyw. Każdy jest oryginalny i niepowtarzalny. Ten artykuł jest poświęcony bakłażanom, gotowanym w sosie z adżyką. Ta dziwna zakąska podbije was swoim oryginalnym, trochę pikantnym smakiem.
Nasycony aromat i smak świeżego kopru dziwnym sposobem jednoczy się prawie ze wszystkimi potrawami. Istnieje niemało sposobów zamrażania rośliny z zachowaniem pożytecznych właściwości. Rozpatrzymy pewne z nich.