Rzadkie przepisy kulinarne
Jeśli macie dużo arbuzów, a słone czy moczone robienie zapasów nie lubicie, opowiemy jak gotować arbuzową konfiturę z miąższu. Proces ten, zwyczajnie nie prosty jest, lecz znając niektórą chytrość, u was dokładnie wszystko wyjdzie idealnie.
Spróbujcie zdziwić gości prawdziwym delikatesem i przygotujcie omułki jakimś ciekawym sposobem. Kilka idei stworzenia dziwnego poczęstunku są opisane dalej. Podpowiemy jak zapiec, ugotować, czy oryginalnie posmażyć.
Wśród innych orzechowych past, pistacje wątpliwe czy różnią się największą popularnością. Jednak ona to nierzadki gość w przepisach wschodnich słodyczy i sosów. Jej zadziwiająco nasycony orzechowy smak złoży przepiękną kompanię toastu z filiżanką kawy.
Takie niezwykłe robienie zapasów koniecznie przyda się w stworzeniu rozmaitych potraw, smak których można będzie z lekkością przekształcić. Spróbujcie zrobić suszone pomidiory po opisanych przepisach i przekonacie się, na ile to jest łatwo.
Uraźcie siebie absolutnie niezwykłym poczęstunkiem, przygotowawszy dziwne lody z sera. Te smakołyki mają przyjemny słonawy smak i świetnie delikatną śmietankową teksturę.
Prawdziwe witaminowe przepisy znajdziecie w tym artykule. Opowiemy kilka przepięknych sposobów użycia korzenia selera. Opiszemy sposób przygotowania jaskrawej, z niezwykłym smakiem sałaty i zadziwiająco delikatnej zupy-piure.
Niezrównany aromat curry dowiaduje się każdy kto lubi dobrze pojeść. Przyprawę często stosują w przygotowaniu potraw w różnych krajach. W tym materiale są zebrane najbardziej dostępne i zrozumiałe przepisy.
Zima – pora słonych produktów. Właśnie w tej porze roku solimy pomidory, ogórki, kapustę. Lecz nie tylko te produkty przygotowuje się. Słona ryba – jeszcze jedne zimowe smakołyki. Dziś opowiemy wam jak poprawnie osolić łososia.
Mięsne fondue – doskonały wariant dla romantycznego wieczoru z ukochanym człowiekiem. Ta potrawa nie tylko bardzo piękna jest i wytworna, ale i dobrze nasyca. Zrobić mięsne fondue można z wołowiny, kurek czy krewetek. A więc do dzieła!
Fondue serowe - dość znany smakołyk. Być może właśnie za prostotę i dostępność otrzymał on tak dużą popularność. Przygotowanie zajmuje 10-15 minut, a rozkosz trwa o wiele dłużej. Czytajcie nasze przepisy, rady i przygotowujcie fongue serowe.
Żurawina – to dosyć pożyteczna, bagienna jagoda. Z niej przygotowują kompoty, morsy, soki, konfitury i dżemy. I dziś porozmawiamy o tym, jak ją poprawnie suszyć i zachować na zimę wszystkie jej pożyteczne właściwości. Bierzcie na notatkę.
Żurawina z miodem – to nie tylko leczniczy, ale i smaczny pokarm. Przygotować takie danie nie przyniesie szczególnych trudności. Potrzebne minimum składników. Proponujemy kilka prostych przepisów, a wybór smacznego wariantu za wami.
Borówka – to słodkokwaśna jagoda z dosyć cierpkim smakiem. Dzięki swoim leczniczym właściwościom ona wykorzystuje się szeroko. I dziś opowiemy jak zrobić smaczną i pożyteczną borówkę z miodem. Czytajcie nasze rady.
Sosy doskonale uzupełniają i ujawniają po nowemu smak potraw. A czy znacie, że można nie tylko przygotować i podać od razu do stołu, ale i zrobić świetne robienia zapasów na zimę? O tym i będzie nasz dzisiejszy artykuł. Czytamy i bierzemy na notatkę.
W sezon masowego jedzenia mandarynek wiele osób nawet nie domyślają się, że ze skórki, którą zazwyczaj wyrzucają można przygotować tyle smacznego. Dalej opowiemy jak ze skórek zrobić herbatę, tonizujący napój i świetną konfiturę.
 
 
Błąd w tekście? Zaznacz go i kliknij: Ctrl + Enter Systema Orphus© Orphus
Oferty pracy | Kontakty