Smaczne artykuły
5 powodów, dlaczego warto jeść kapustę pekińską
5 powodów, dlaczego warto jeść kapustę pekińską Kapusta pekińska przywędrowała do Europy z Chin w latach pięćdziesiątych ubiegłego wieku. W Polsce jej uprawę na większą skalę rozpoczęto dopiero w latach dziewięćdziesiątych. Pekinka zdążyła już zadomowić się u nas na dobre.
3 grupy produktów, których nie można grillować
3 grupy produktów, których nie można grillować Grillowanie mięsa, ryb i warzyw zdobywa coraz większą rzeszę zwolenników. Coraz więcej osób docenia walory smakowe i odżywcze produktów grillowanych w porównaniu do potraw smażonych.
Sos do szaszłyku w domowych warunkach
W tym artykule opowiemy jak zrobić własnoręcznie sos, odpowiedni do szaszłyku. Przecież czasami nawet najsmaczniejsza potrawa zdaje się trochę niedokonaną bez kropelki pikantnego dopełnienia. Dalej zaproponujemy kilka różnych przepisów.
Pikantny ketchup z pasty pomidorowej
Klasyczny ketchup przygotowują z pasty pomidorowej i w opisanych dalej przepisach dowiadujecie się, jak zrobić sos ze zwykłych składowych. Opowiemy jak przygotować dopełnienie do mięsa, czy dowolnej innej potrawy.
Sos tartar w domowych warunkach – przepis
Tartar - niezrównane dopełnienie, które często podają do ryby, jednak i mięsiwa dobrze przyjmują smak tego dziwnego sosu. Dalej opowiemy jak zrobić go kilkoma rozmaitymi sposobami i opiszemy, czym nowym można go uzupełnić.
Kasza z kukurydzianego grysiku na mleku – najbardziej popularne przepisy
Kasza z kukurydzianego grysiku na mleku – najbardziej popularne przepisy

Zwyczajną kukurydzianą kaszę każdy potrafi przygotować znając pewne niuanse, żeby ona nie rozgotowywała się, czy nie przypaliła się. Dlatego dalej są zebrane tylko jaskrawe przepisy poza wątpliwością smacznej potrawy.

Kefir w domowych warunkach
Kefir w domowych warunkach

Domowy kefir – to źródło pożytecznej flory mlecznej i do tego smaczna i odżywcza potrawa doskonale odpowiednia do śniadania. Przepisy domowego kefiru dokładnie rozebraliśmy w tym artykule.

Jak przygotować sos tartar?
Jak przygotować sos tartar?

Delikatny sos rekomendujemy przygotować według zaproponowanych przepisów. Dalej opowiemy jak zrobić świetny, pikantny tartar według klasycznej receptury i opiszemy wariant szybkiego, lecz smacznego dopełnienia do ryby.

 
 
Błąd w tekście? Zaznacz go i kliknij: Ctrl + Enter Systema Orphus© Orphus
Oferty pracy | Kontakty