Smaczne artykuły
W tym artykule opowiemy jak zrobić własnoręcznie sos, odpowiedni do szaszłyku. Przecież czasami nawet najsmaczniejsza potrawa zdaje się trochę niedokonaną bez kropelki pikantnego dopełnienia. Dalej zaproponujemy kilka różnych przepisów.
Klasyczny ketchup przygotowują z pasty pomidorowej i w opisanych dalej przepisach dowiadujecie się, jak zrobić sos ze zwykłych składowych. Opowiemy jak przygotować dopełnienie do mięsa, czy dowolnej innej potrawy.
Tartar - niezrównane dopełnienie, które często podają do ryby, jednak i mięsiwa dobrze przyjmują smak tego dziwnego sosu. Dalej opowiemy jak zrobić go kilkoma rozmaitymi sposobami i opiszemy, czym nowym można go uzupełnić.
Kasza z kukurydzianego grysiku na mleku – najbardziej popularne przepisy
Zwyczajną kukurydzianą kaszę każdy potrafi przygotować znając pewne niuanse, żeby ona nie rozgotowywała się, czy nie przypaliła się. Dlatego dalej są zebrane tylko jaskrawe przepisy poza wątpliwością smacznej potrawy.
Kefir w domowych warunkach
Domowy kefir – to źródło pożytecznej flory mlecznej i do tego smaczna i odżywcza potrawa doskonale odpowiednia do śniadania. Przepisy domowego kefiru dokładnie rozebraliśmy w tym artykule.
Jak przygotować sos tartar?
Delikatny sos rekomendujemy przygotować według zaproponowanych przepisów. Dalej opowiemy jak zrobić świetny, pikantny tartar według klasycznej receptury i opiszemy wariant szybkiego, lecz smacznego dopełnienia do ryby.