Szok! Przez cały czas niepoprawnie kroiliśmy tort. Jak to poprawnie robić?

Czasami się nie zastanawiamy nad tym, że niepoprawne wykonanie jakichś czynności kradnie nasz czas, dodaje nutek goryczy do spraw codziennych.

Dzięki niżej opisanym poradom zrozumiecie jak kroić tort świąteczny i apetyczny, zachowując jego świeżość i wygląd zewnętrzny.

Właśnie w taki sposób większość ludzi kroi tort. Poznałeś siebie?

tort

Taka metoda krojenia tortu sprawia, że ciasto jest suche i czerstwe. A to oznacza, że jeśli będziesz chciał jeszcze jeden kawałeczek ciasta, to nie spodoba ci się smak.

niepoprawnie kroiliśmy tort

Ciekawy jest ten fakt, że taki sposób krojenia tortu został opublikowany w roku 1906 w magazynie Nature. W taki sposób należy kroić smakołyk, jeśli chcesz, aby zachował świeżość i nie był czerstwy.

tort 2

Krojąc tort na pół, możesz łatwo połączyć dwie połówki w jedną całość jednym delikatnym ruchem.

tort 3

Nie uwierzycie, jednak dla większej pewności, że pieczywo nie będzie czerstwym, obie połówki należy połączyć za pomocą gumki.

kroiliśmy tort
źródło:Buzzfeed
 
 
 
Błąd w tekście? Zaznacz go i kliknij: Ctrl + Enter Systema Orphus© Orphus
Oferty pracy | Kontakty