Szok! Przez cały czas niepoprawnie kroiliśmy tort. Jak to poprawnie robić?
Dzięki niżej opisanym poradom zrozumiecie jak kroić tort świąteczny i apetyczny, zachowując jego świeżość i wygląd zewnętrzny.
Właśnie w taki sposób większość ludzi kroi tort. Poznałeś siebie?
Taka metoda krojenia tortu sprawia, że ciasto jest suche i czerstwe. A to oznacza, że jeśli będziesz chciał jeszcze jeden kawałeczek ciasta, to nie spodoba ci się smak.
Ciekawy jest ten fakt, że taki sposób krojenia tortu został opublikowany w roku 1906 w magazynie Nature. W taki sposób należy kroić smakołyk, jeśli chcesz, aby zachował świeżość i nie był czerstwy.
Krojąc tort na pół, możesz łatwo połączyć dwie połówki w jedną całość jednym delikatnym ruchem.
Nie uwierzycie, jednak dla większej pewności, że pieczywo nie będzie czerstwym, obie połówki należy połączyć za pomocą gumki.