Ten przepis twarogowych pączków po prostu podbił nas
Pączki – nieprawdopodobnie smaczne pieczywo. One są pachnące, miękkie i apetyczne. Nie zważając na to, że to są bardzo kaloryczne smakołyki, one podbiły nie tylko dzieci, ale także dorosłych.
Proponujemy wam zapomnieć o diecie w ten weekend i pocieszyć siebie i swoja rodzinę bardzo smacznymi pączkami.
Będą ci potrzebne:
- 200g twarogu;
- 7 łyżek mąki;
- 1 jajko;
- 3 łyżki cukru;
- szczypta sody oczyszczonej;
- ocet;
- olej roślinny;
- cukier puder.
Sposób przygotowania:
- Weźcie miskę i dodajcie tam cukier, twaróg i jajko. Rzetelnie wymieszajcie.
- W łyżkę stołową nasypcie trochę sody i kapnijcie octu. Gaszoną sodę dodajcie do masy z twarogiem.
- Połączcie otrzymaną masę z mąką i rzetelnie wymieszajcie.
- W patelni rozgrzejcie olej.
- Z ciasta sformujcie kulki. Żeby one trzymały formę, wykorzystajcie mąkę.
- Obsmażajcie pączki w oleju z każdej strony, aż nie zostaną złociście-brązowe. Żeby wewnątrz ciasto nie było surowe należy, aby olej roślinny w całości pokrywał pączki.
- Rozłóżcie papierowy ręcznik i wyłóżcie na niego gotowe pączki. Ręcznik wciągnie zbędny tłuszcz.
- Posypcie pączki cukrem pudrem, cynamonem, czy cukrem waniliowym.
źródło:Naget