Ten sam krem z "Raffaello"
Przedstawiamy oszalamiający krem "Raffaello". Smacznego!
Będą ci potrzebne:
- wiórki kokosowe – 70g;
- mleko skondensowane – 400g;
- masło – 200g;
- biała czekolada – 200g.
Jak gotować?
- Masło i czekoladę roztopić i zmieszać.
- Można roztapiać na małym ogniu, stale mieszając, żeby nie spaliło się.
- Potem dodać mleko skondensowane, wszystko dobrze wymieszać.
- Następnie do kremu wsypywać wiórki kokosowe i znów wszystko dobrze wymieszać.
- Gotowy krem "Raffaello" przełożyć do słoika i położyć do lodówki minimum na 3–4 godziny (lepiej na noc). Jeśli chcecie ozdabiać tym kremem ciastka czy tort, to można wykorzystać od razu. I dać przesiąknąć już gotowemu wyrobowi.
Na rano będziecie mieć przygotowany do użytku krem "Raffaello". On świetnie łączy się ze świeżym białym chlebem, gorącą kawą, czy herbatą.